Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Chiar dacă pandemia s-a terminat de ani de zile, tot mai multe restaurante adoptă soluții digitale. De ce? Beneficiile digitalizării depășesc cu mult perioada pandemică, și același lucru este valabil și pentru restaurante.
Un meniu digital este o soluție simplă care ajută la servirea unui număr mai mare de clienți într-un timp mai scurt și reduce nevoia de investiții într-un meniu tradițional.
Imaginile vând mai mult!
Să recunoaștem, privim imaginile înainte de a lua o decizie de cumpărare, deci de ce ar trebui să fie diferit în timpul vânzării din restaurante?
Ok, are logică, dar cum mă ajută să cresc vânzările? 🤔
Simplu! Dacă stârniți pofta clienților cu imagini ale preparatelor voastre 😋, le va fi mai ușor să încerce produse noi.
Până la urmă, mâncăm cu ochii înainte de a folosi gura…
În plus, meniurile de tipul listei de cumpărături îi lasă întotdeauna pe oaspeți să se întrebe cum arată preparatul. Cu un meniu bazat pe imagini, oamenii au nevoie de mai puține explicații, ceea ce rezolvă multe probleme de comunicare care apar adesea atunci când avem de-a face cu turiștii.
Actualizarea meniului în timp real și reducerea costurilor
Meniurile digitale pot fi actualizate în timp real, în orice moment și de oriunde. Trecerea la formatul digital reduce costurile de tipar. Posibilitatea de a actualiza în timp real meniul va simplifica operațiunile zilnice. Un preparat nu mai este pe stoc?
Cu astfel de funcționalități, se evită neplăcerile cauzate oaspeților și se economisește timp pentru ospătari, care se pot concentra pe a oferi un serviciu mai bun.
Strategii Eficiente de Up-selling și Cross-selling pentru Maximizarea Vânzărilor
Upselling reprezintă practica de a încuraja clienții să achiziționeze un produs de o categorie superioară sau o variantă mai mare, în timp ce cross-selling îi îndeamnă să cumpere preparate conexe sau complementare.
Majoritatea restaurantelor se bazează în totalitate pe chelneri pentru aceste procese. Dar ce se întâmplă când restaurantul este aglomerat? Sau când chelnerul nu colaborează? Sau dacă chelnerul are pur și simplu o zi proastă?
Un meniu digital garantează posibilitatea de a oferi recomandări și de a vinde produse într-un mod simplu și eficient. Am reușit cu succes să implementăm aceste strategii și pe meniul tradițional, însă funcționează mult mai bine pe meniul digital.
A înțelege mai bine clienții și a rezolva problemele lor
Monitorizarea meniului digital pentru a obține date despre frecvența sau perioada de timp este mult mai ușor de implementat. Înțelegerea preferințelor clienților reprezintă un aspect crucial pentru activitățile de marketing. Aceste informații pot fi, de asemenea, valorificate pentru optimizarea meniului.
Concluzii
Trecerea la un meniu digital nu înseamnă doar a fructifica avantajele oferite de acesta. Este vorba despre transformare și inovație, cheia fiecărei afaceri de succes. Lumea se îndreaptă către un viitor tot mai online (livrări la domiciliu sau consultarea meniului când nu se află în locație) și nimeni nu-și poate permite să rămână în urmă.
Vei fi surprins să descoperi cum un detaliu aparent mic, precum un meniu digital, poate îmbunătăți conexiunea cu clienții și poate duce afacerea la următorul nivel.
Pentru a descoperi secretele succesului în optimizarea meniului restaurantului tău și implementarea unor strategii de vânzare testate, vizitează această pagină completează formularul de contact. Suntem aici pentru tine și te vom suna în cel mai scurt timp posibil!
Dacă vrei să încerci în regim propriu să-ți optimizezi meniul și să-l transformi într-un instrument eficient pentru vânzări, poți citi articolul nostru pe acest subiect aici. De asemenea, vei găsi un ghid detaliat despre cum să transformi meniul de tip lista de cumpărături în cel mai bun vânzător din restaurant aici.
Pentru a fi la curent cu cele mai recente informații și sfaturi utile pentru proprietarii de restaurante, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook. Acolo vei găsi actualizări frecvente și resurse care să te ajute în optimizarea meniului și creșterea eficienței afacerii tale.
Sebastian Ciobanu
Account Manager, Menu Mastery